Mladina

Po naporni sezoni, polni vaj, izobraževanj in uspehov iz tekmovanj, smo tudi letos za naše najmlaše člane organizirali novoletno rajanje z obilno večerjo in zabavnimi družabnimi igrami. Na velikem platnu pa smo si tudi ogledali božično tematsko animiran film.

Člani mladinske komisije PGD Babiči želimo našim najmlajšim in njihovim sorodnikom vesele praznike. 

Danes, četrtek 15.12.2016, smo obiskali učence OŠ Marezige, ki obiskujejo gasilski krožek. Učencem smo prikazali delovanje in uporabo gasilnega aparata ter gašenje začetnih požarov. Poleg našega praktičnega prikaza, so lahko učenci tudi sami poskusili rokovat z gasilnikom in gašenjem.  

V soboto 15.10.2016 je bilo na dvorišču gasilskega doma v Babičih zopet pestro dogajanje. Tudi letos smo člani in članice gasilskega društva organizirali že tradicionalno tekmovanje za mlade gasilce v katerem se poleg preverjanja gasilskih spretnostih, mladi gasilci izkažejo tudi v orientiranju v naravi. Žal nam letos vreme ni bilo najbolj naklonjeno, saj zaradi obilnega deževja pred in na samem dnevu tekmovanja, je bila proga močno premočena in neuporabna. Tako smo v zadnjem trenutku z improvizirano izvedbo tekmovališča, izvedli samo delovne točke, kjer se ocenjujejo izvedbe predpisanih gasilskih vaj z vrvno tehniko, uporabo in postavitvijo orodja, polaganje in pospravljanje cevovoda ter teoretična znanja požarne preventive.

Tekmovanja se je skupno udeležilo 26 ekip v več kategorijah po spolu in starosti. Poleg domačih ekip so nastopile še ekipe iz društev Pobegi-Čežarji, Dekani, Hrvatini, Nova vas nad Dragonjo in Krkavče. Domače ekipe so osvojile 4. in 10. mesto med pionirji, 3. in 7. mesto med mladinci, ekipa mladink je osvojila 1. mesto in ekipa pripravnikov prav tako 1. mesto. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežene uspehe.

User Login

Spremljaj nas na Facebooku