Vaje in izobraževanja

V soboto 3.12.2016 smo se, na povabilo PGD Pobegi-Čežarji, udeležili gasilske vaje "Požar OŠ Sveti Anton", kjer smo sodlovali s 6 gasilci in vozili GVC 16/25 in GVGP-1. Vaja se je izvedla na podlagi predpostavke, da je v starem objektu osnovne šole prišlo do požara zaradi udara strele. Požar je prijavil mimoidoči.Prišlo je do evakuacije. 

Med izvajanjem evakuacije zaradi prisotnosti dima in panike je prišlo tudi do poškodb med evakuiranimi osebami. Na streho objekta se je zaradi strahu zatekla ena oseba. Kasneje je prišlo do manjše eksplozije, kar je povzročilo rušenje sten in stropa v enem prostoru. 

Na vaji so poleg domačega in našega društva sodelovali tudi gasilci iz PGD Dekani, PGD Hrvatini, PGD Gradin in JZGB Koper, ReCO Koper, Policijska postaja Koper, Obalno kinološko društvo ter ekipa prve pomoči OZRK Koper.

V nedeljo 27.11.2016 smo člani operativne enote našega društva, v okvirnu internega načrta usposabljanja operativnih gasilcev, imeli praktične vaje na vadbenem poligonu JZGB Koper. Usposabljanje je bilo sestavljeno iz več delovišč, kjer smo vadili polaganje cevovodov, uporaba in vzdrževanje izoliranega dihalnega aparata in napad v višja nadstropja. 

Posebna zahvala gre vodstvu javnega zavoda za posluh in vzpodbujanje sodelovanja med našim društvom GB Koper ter IV. izmeni GB Koper za strokovno pomoč in navodila pri usposabljanju.  

User Login

Spremljaj nas na Facebooku